Din nou Eminescu

Ne-am obișnuit în fiecare an să rememorăm prin poetul nostru național, o întreagă generație de oameni valoroși, oameni ce ne-au învățat să iubim cultura și știința de carte. Și ce ne-am face dacă nu l-am sărbători cum se cuvine pe Mihai Eminescu? Îi dedicăm acestuia ziua de 15 ianuarie, ziua nașterii sale, spre a ne aminti omul și intelectualul Eminescu.

Fie că suntem tineri sau bătrâni, în fiecare dintre noi, poeziile lui Eminescu și-au pus amprenta. Le învățăm la școală, le rostim la serbări, dar mai ales trăim cu ele, poeziile lui sunt dovada că iubim și simțim. Și cum să nu facem asta mai ales pe 15 ianuarie, când simțămintele noastre se apropie și mai mult.

Anul acesta ne-am arătat recunoștința față de poet printr-o adevărată demonstrație de nevoie de cultură. După reculegerea de la bustul poetului din Piața Garoafelor din Rădăuți, ne-am îndreptat cu toții către Biblioteca Municipală „Tudor Flondor” unde domnul Dolinski a ținut frumosul cuvânt de deschidere al simpozionului dedicat poetului național. Sărbătoarea avea să continue apoi
la Galeria de Artă unde s-a desfășurat vernisarea Salonului de Carte Bucovineană, ediția întâi, ambele manifestări organizate de societatea noastră.

La finalul zilei am plecat spre casă mai recunoscători și mai dornici să ne desăvârșim într-ale culturii.