„Amiază culturală bucovineană”-XCVI

Sfârșitul de august ne-a ferit de căldurile cele mari care ar fi putut „dijmui” participarea membrilor noștri la cea de-a XCVI-a „Amiază culturală bucovineană”. Întrunirea noastră a avut loc duminică, 29 august 2021, ora 11, în amenajarea exterioară a Muzeului Municipal Iași, din Str. Zmeu, nr. 3. A fost   comemorată personalitatea celui ce a fost primul președinte al filialei noastre a SCLRB, prof. univ. dr. Ion Popescu-Sireteanu, supus cu discreție legii firii, plecând pe neașteptate în lumea viselor pure.

În partea a doua a întrunirii am avut-o ca oaspete pe scriitoarea Mălina Anițoaei, care a „coborât” din Rădăuții lui Vodă Bogdan, propunând spre dezbatere interesanta sa carte „Străinul de la gara mică”, despre care a vorbit profesorul și scriitorul Victor Iosif, și el originar din același district rădăuțean (în vechea administrație austriacă).

Nu uităm să precizăm că doamna Mălina Anițoaei ne-a onorat cu prezența și în calitate de secretar-general al Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina. Venit tot de la Rădăuți, domnul profesor Ion Crețu, ne-a prezentat medalia jubiliară – 150 de ani de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni.

              Președinte,

            Vasile Diacon